cash-euro-finance-63635.jpg

If I had the money

Op 10 augustus 2018 verscheen deze post voor het eerst op onze facebookpagina. Wat zou Christophe in de app willen steken wanneer er geen beperkingen waren? 10 augustus 2018, dat was 5 maanden voor de app live ging en zelfs nog voor een groep betatesters ons doorlichtte. Kortom: we bestonden nog niet écht.

Iedereen heeft een wishlist. Als kind droomde ik er (natuurlijk) van om deel te nemen aan de Olympische Spelen: “In lane 6, respresenting Belgium: Christophe Roosen.”. Niet gelukt. Ook niet in lane 4 of 2 trouwens.
Dromen zijn er, gelukkig, nog steeds. De app is er al eentje van. Wanneer we niet beperkt zouden zijn door middelen (geld, kennis, technisch), wat zou ik dan nog in de app willen steken?

1. Meerdere duursporten

Dit is een realistische droom: fietsen en zwemmen integreren in trenara. Enkel een kwestie van budget om specifieke trainingsleer te integreren en de app aan te passen.
Wie dit gerealiseerd wil zien, kan ons een duwtje in de rug geven door een abonnement te nemen op Peak! ?

2. Tracking

Activiteiten tracken via apps is nog altijd niet 100% accuraat, maar het is natuurlijk wél handig wanneer je weer eens je horloge bent vergeten op te laden.

3. Rechtstreekse interactie met Garmin/Polar

Hoe meer ongefilterde data we kunnen binnentrekken, hoe beter we de app kunnen maken. Misschien stoten we dan wel op nieuwe informatie: ‘paslengte x * beenfrequentie y = tijd op een 10km’ is misschien ook wel voorspellend richting een andere afstand.
Gisteren, 2 juli, hingen we aan de telefoon met Garmin. We mogen hun API gebruiken. Zoals we op facebook en instagram schreven: die integratie komt er.

4. Relevant worden op vlak van gezondheid

Bewegen is belangrijk, de app helpt mee om dat op een verantwoorde manier te doen. Maar misschien kunnen we nog verder gaan, door herstelprogramma’s aan te bieden na sportblessures of –operaties, natuurlijk in samenwerking met dokters en kinesisten.
Check! De eerste stappen werden gezet - we haalden er zelfs een innovatiepremie voor binnen! En in één van onze vorige blogposts lees je wat we de komende maanden van plan zijn.

5. Platform worden voor trainers

Als trainers maken we schema’s, maar zeker op amateurniveau staan we niet tijdens elke training aan de kant om de trainingsarbeid live te analyseren. Achteraf komt er natuurlijk subjectieve (atleet) en objectieve (hartslag/tempo) feedback, maar soms mis je iets of kost de analyse te veel tijd.
Trenara is in staat om de trainingslast te berekenen + trainingen te valideren en aan trainers die feedback te geven. Alleen is deze markt beperkter en moesten we dus, voorlopig, andere keuzes maken.

6. Psychologie

“It’s a mental game” zeggen ze altijd. Hoe leuk zou het niet zijn om wat sportpsychologie toe te kunnen passen binnen de app? Mens sana in corpore sano.

7. Relevante samenwerkingen

Wanneer ik de online fora volg, zie ik véél vragen over trainingsschema’s en –tips. Maar even zeer over voeding, uitrusting, blessures, … . Misschien dat we regelmatig wel experts aan het woord kunnen laten over deze aspecten.


About the author
Christophe Roosen is co-founder van trenara en 'de coach'. Loopt sinds zijn 11e en liet in 2016 zijn achillespees doorknippen. De liefde voor de sport werd enkel groter: na zijn revalidatie liep hij zijn eerste marathon, die van Valencia 2017, in 2u58'47. Zijn besttijd staat na 3 marathons op 2u43'22.

Lid van team paluko en RUN TMC.
Volg hem op http://www.instagram.com/chroosen.
Mail hem op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

The most personal running coach app. Whatever goal, whatever fitness level: we'll get you there. As for now: follow our startup journey!

Contact Us

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.